Bøjlebehandling


Bøjlebehandling (Ortonyxi) ved nedgroede negle

Nedgroede negle, opstår når neglens sider vokser ned i huden. Herved dannes hård hud, ligtorne og nogle gange betændelse. Det kan giver ømhed og smerter.

 

Metalbøjle

Denne behandling, tager hurtigt den gene, ømhed eller smerte, ved at fremstille en metalbøjle i fjederstål. Metalbøjlen laves så den passer perfekt til den pågældende negl og sidder, så den med et lille træk løfter neglesiderne fri af det ømme sted. Metalbøjlen sættes fast med lim og skal blive på, indtil neglen har fået den naturlige form igen.

Kompositbøjle

En kompositbøjle er det nyeste inden for tåbøjlebehandling. Det er en hurtig, smertefri og holdbar behandling som også kan bruges selv på de små negle. Kompositten er en 2 komponent plastmasse der lægges på og hærdes med blue ligt. Tandlæger bruger kompostiten når der laves tandfyldninger og opbygninger af tænderne. Fordelen ved denne bøjlebehandling, er at den ikke skal sidde nede i den ømme, smertende neglefals.

Årsagen skal findes

Bøjlebehandlingen kan ikke stå alene, så det er vigtig at finde årsagen. Negleproblemer ses hyppigt på grund af forkert fodtøj, platfodhed og forkert negleklipning.
Du får vejledning i, hvad du selv kan gøre for at undgå flere nedgroede negle i fremtiden.